DE TERUGGEKEERDE SYRIE-GANGERS ZIJN EEN TIKKENDE TIJDBOM DIE OVER 35 JAAR ONTPLOFT

     DE TERUGGEKEERDE SYRIE-GANGERS ZIJN EEN TIKKENDE TIJDBOM DIE OVER 35 JAAR ONTPLOFT

De meeste jeugdige criminelen veranderen als ze wat ouder zijn in brave huisvaders, zodra ze zijn voorzien van de drie W’s: Wijf, Woning en WerkDaarom lijkt het voorstel om teruggekeerde Syriëgangers en hun soortgenoten te pamperen en ze van overheidswege te voorzien van een woning en werk op het eerste gezicht een prima idee. Zij het dat die voortrekkerij voor normale burgers en zeker voor werk- en daklozen een gruwel is.

Maar, Syriëgangers zijn helemaal geen ‘gewone’ criminelen, die geen affiniteit hebben met Tien Geboden en zich boven de wet gesteld menen; Syriëgangers zijn primair ideologisch gemotiveerd en moorden, stelen en verkrachten zijn voor hun niet veel meer dan jus over de aardappels.

Wat doen we in Nederland met mensen met sterk afwijkende ideologieën? Die worden permanent zo goed mogelijk in de gaten gehouden, zoals dat b.v. ook in de Koude Oorlog gebeurde met communisten, pacifisten etc.

Eind zeventiger jaren was er in ons land een discussie over de vraag of het niet overdreven was dat de BVD (nu AIVD) dossiers van ex-communisten en pacifisten, die zich helemaal niet meer met politiek bezighielden omdat ze waren gesetteld met wijf, woning en werk, toch bewaarde.

Het argument van de BVD was toen, dat de ervaring zou leren dat de meeste ideologisch gedrevenen na een jaar of 30- 40 “weer hun kopjes boven de grond zouden steken”, en dat daarom alle dossiers in het archief bleven.

Er waren weinig mensen die dat toen geloofden. Ben in de loop der jaren van mening veranderd.

En was daarom niet verbaasd om laatst bij een bijeenkomst van het FvD andere oud-JOVD’ers terug te zien in de politiek.

En was ook niet verbaasd te lezen dat leden van de indertijd door Al Fatah getrainde links-extremistische terreurgroep Baader-Meinhoff / Rote Armee Fraktion weer ‘actief’ zijn. ) 1. Decennia geleden probeerden ze middels bomaanslagen, kapingen, ontvoeringen en moord o.a. het westerse imperialisme te bestrijden. En nu zijn twee mannen en een vrouw – die alle drie al in de zestig zijn – weer terug in de opsporingsberichten van de Politie; voorlopig zijn ze net als vroeger bezig met het op orde brengen van hun financiën middels tenminste acht gewapende overvallen. Dus precies zoals voorspeld door de BVD/AIVD.

En  dat belooft weinig goeds. De teruggekeerde Syriëgangers zijn dus een tikkende tijdbom, die in het midden van de eeuw kan ontploffen. Er zal dus een ander scenario moeten worden verzonnen dan wijf, woning en werk, om een gewelddadige ‘come-back’ te voorkomen.

Nicolette Geveke.

) 1.  http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2016/oud-raf-leden-nederland-gezocht/

Bovenstaand artikel staat met wat andere woorden ook op de site van  http://verenoflood.nu/  25.07.2017

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in SOCIALE COHESIE, Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.