HIS / HER EXCELLENCY, DE EU AMBTENAAR

HIS / HER EXCELLENCY, DE EU AMBTENAAR   en

   IN DE EU IS EEN VERKLARING  SYNONIEM AAN DEBAT EN DISCUSSIE

“Your Excellency” is tegenwoordig de aanspreektitel van een senior-ambtenaar van de buitenlandse dienst van de EU, de EEAS (European External Action Service) met aan het hoofd de Italiaanse communiste Frederica Mogherini. ) 1  

Krijg de indruk dat ook deze elitesering van de Europese ambtenaar veel mensen in dat wereldje helemaal niet opvalt, en dat de mensen die het wel opvalt en het wellicht in hun hart afkeuren het toch goedpraten, want zo straalt de toenemende belangrijkheid aan de top ook op hun af. En ook hier zien we een overeenkomst tussen Eu en de gelukkig ontmantelde Sovjet-Unie.  Namelijk het mechanisme dat  Sovjet dissident Michail Voslenski beschreef in ‘Nomenklatoera: De heersende klasse van de Sovjet-Unie’. Maar die Nomenklatoera was ook usance in de autocratische en communistische MOE-landen, welker inwoners momenteel op alle niveaus de Eu-burelen, de lobby-kantoren en de 500 in Brussel gebaseerde Thinktanks  bemannen en zo onze democratie verarmen. ) 2

Er zijn wel meer communistische gewoontes in zwang bij de Eu: Orwelliaanse New Speak. Bijvoorbeeld: vorige week werd in Brussel in het EP een grote ‘conferentie’ gehouden over migratie-management. Zes uur lang legden lieden van NGO’s, Eu-organisaties zoals Frontex, parlementariërs etc. drie minuten een statement af. Heb geen enkele discussie gehoord. Die stond ook niet op het programma. En wat zeggen de voorzitter van het E.P. de Italiaanse Christendemocraat Antonio Tajani  en een half dozijn anderen in hun afsluitend speechje: “We hebben hele interessante discussies gehoord”.  In de openingsspeech sprak Tajani over een debat. “Today’s debate will ensure that …”. ) 3 . Nogmaals er waren helemaal geen discussies er was geen debat, er waren meer dan 100 losse statements. En de aanwezigen vonden deze manipulatieve foute labeling kennelijk prima. Ook deze New-speak is afkomstig van het communistisch verleden van de MOE-landen, want exact zo functioneerden de nep-parlementen in het communistische Oostblok.

De Brexit-voters zagen het goed: “Forewarned is fore armed”.

Nicolette Geveke.

) 1 De titel Excellentie is bij ons en bij onze buurlanden al 25 jaar nagenoeg afgeschaft en wordt eigenlijk alleen nog gebruikt voor buitenlandse staatshoofden en ambassadeurs met als voordeel dat men niet struikelt over een ingewikkelde buitenlandse naam. België is een beetje een uitzondering: daar zijn zoveel ministers dat men soms het containerwoord ‘excellenties’ zonder voornaamwoord gebruikt.

) 2 https://nl.wikipedia.org/wiki/Nomenklatoera

) 3 http://www.europarl.europa.eu/the-president/en/newsroom/opening-speech-at-the-high-level-conference-on-managing-migration

Over de ‘kweekvijver’ van de Eu:

https://polderland.wordpress.com/2013/12/28/i/  “Verelitesering”

ELITE KINDEREN
En dan nog de meest verontrustende verelitesering : Dat zijn de tienduizenden kinderen van expats die op internationale scholen zitten en geheel in dat welvarende expatwereldje leven, en te ‘goed’ zijn om normaal met het openbaar vervoer of de fiets naar school te gaan, maar in een speciale bus van huis naar school worden getransporteerd. (De B.R.D. is overigens begonnen deze waanzin te beperken). Dat beschermd vervoer in sommige derdewereldlanden verstandig is, impliceert niet dat dat normaal is voor een kind in Den Haag of Brussel.
Dit soort kinderen krijgt een zeer merkwaardige en foute kijk op de wereld, want die paar jaar studeren aan een universiteit is voor de meesten slechts een mini venstertje op de echte wereld. Bovendien studeren dit soort jongelui vooral Europese studies, waar de opdrachten en scripties dienen te gaan over verbetering en versnelling van de ever closer union. Waarna ze weer snel terugkeren naar hun beschermde expat-wereldje via een stageplaats en vervolgens een baan bij bv de Eu.

Hoewel deze wereldvreemde jongelui geen notie hebben hoe normale mensen leven, krijgen ze wel de macht om direct het leven van een half miljard mensen te beïnvloeden en indirect dat van miljoenen meer die in de derde wereld de speelbal zijn van beslissingen van de Eu.

Nicolette Geveke. 

 Bovenstaand artikel staat met wat andere woorden ook op de site van  http://verenoflood.nu/  29.06.2017
 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in DEMOCRATIE, EU en getagged met . Maak dit favoriet permalink.