CADEAUTJE VAN DE EU: PALLY VLAG

   CADEAUTJE VAN DE EU: PALLY VLAG

Zaterdag was in Brussel de jaarlijkse open dag van de EU. Zo’n 25.000 mensen – en dus soms wachtrijen van een uur omdat iedereen moest worden gefouilleerd –  bezochten een zestal gebouwen zoals van de Commissie, en het EU-parlement.  

Ook het nieuwe gebouw met de naam ‘Europa’ – dat 350 miljoen Euro heeft gekost –  van de Eu-raad waar momenteel de Pool Tusk huist was te bezichtigen. Het nieuwe gebouw in ei-vorm staat los achter een ingewikkelde gevel met veel glas. Vroeg aan de rondleider, die als boekhouder bij de Eu werkt, of het wel netjes is om komende generaties op te zadelen met idioot hoge kosten voor het ramenlappen. “Nee mevrouw, daar zijn geen extra kosten aan verbonden, want die zijn al ingecalculeerd in de aanbestedingsprijs.” In het breedste deel van het ei is een grote ellipsvormige vergaderzaal zodat de Europese landen kunnen vergaderen met die van Afrika. De zaal voor de Eurotop is kleiner en rond heeft in principe in de binnenste cirkel 34 plaatsen, zodat kennelijk de ingeschatte groei van de Eu ‘beperkt’ is tot zes.

Na afloop een enquête: “Bent u hier voor het gebouw, voor info over het beleid, of voor de cadeautjes?” Men is inderdaad zeer gul met het equivalent van spiegeltjes en kraaltjes.

Ook bezoek gebracht aan de EEAS (European External Action Service) het bolwerk van de (eens?) communistische Frederica Mogherini ) 1, waar men bezig is ons buitenlands beleid en onze defensie af te pakken. Er was een presentatie van alle Eu militaire- en politiebezigheden overal in de wereld, zoals de Operatie Sophia, de ‘veerdienst’ in de Middellandse Zee, waar wij ook aan mee doen. Inmiddels zijn onze militairen en die uit andere Eu landen  deze eeuw al in meer dan dertig landen actief, maar de positieve resultaten van al die interventies zijn op z’n best marginaal, heb in ieder geval niets positiefs gehoord. ) 2.

Vorig jaar was er een korte videoconferentie met de Eu-vertegenwoordiger in Ankara en diens Turkse secretaresse.  Heb toen de vraag gesteld of ze tevreden waren met de samenwerking met Soros. Die werd de hemel geprezen. Nu was er een video-conferentie gepland met de Eu-ambassadeur in Georgië. Had dezelfde vraag willen stellen, maar er waren evenwel slechts drie belangstellenden in de zaal en dus werd er gezegd dat het niet lukte om verbinding te maken.

Zoals op het plaatje te zien was men er uiterst gul met allerlei cadeautjes: glanzende brochures en boekjes, een rugzakje, een draagtasje, pen, potlood met gum, twee lege usb-sticks, stickers, flessenopener en een sjaal in de lay-out van de Pally-vlag met Arafat motief, en met logo van de Palestijnse politie en de afbeelding van de Tempelberg ?? moskee.  Dat is toch merkwaardig: alleen de ex-communistische landen hebben dat gebied als land erkend. ) 3 En ònze Nederlandse vlag is verwijderd voor het gebouw van de E.C. en vervangen door de Eu-vlag. ) 4

Nicolette Geveke

) 1 https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-homepage_en

https://en.wikipedia.org/wiki/Federica_Mogherini

) 2 https://en.wikipedia.org/wiki/Military_operations_of_the_European_Union

) 3 https://en.wikipedia.org/wiki/International_recognition_of_the_State_of_Palestine

) 4 https://commons.wikimedia.org/wiki/File:European_Commission_flags.jpg

Bovenstaand artikel staat met wat andere woorden ook op de site van  http://verenoflood.nu/  09.05.2017

 

 

 

This entry was posted in EU and tagged . Bookmark the permalink.