DE EURO HEEFT MODERN BANKIEREN ZES JAAR VERTRAAGD

imagesNQW24O0E     DE EURO HEEFT MODERN BANKIEREN ZES JAAR VERTRAAGD

Voor de Europese Centrale Bank had de invoering van het Europese Betalingssysteem, dat internationale betalingen faciliteert voor het transnationale bedrijfsleven door de invoering van CEPA en het maar liefst uit 18 tekens bestaande IBAN nummer, prioriteit op het maatschappelijk veel belangrijkere nationale betalingsverkeer van de 337 miljoen inwoners van de thans 19 landen van de Euro-zone. 

Zo kon het gebeuren dat men in landen die niet tot de Euro zone behoren zoals het Verenigd Koninkrijk en Polen – wat in zekere zin gekwalificeerd kan worden als een ontwikkelingsland, want men kan er niet buiten de particuliere en door de EU georganiseerde money-transfers – al sinds zes jaar 24/7 geld kan overboeken.

In ons land is dat pas sinds de zomer beperkt mogelijk via diverse apps, maar echt 24/7 realtime – zodat de computer van uw bank ook gewoon op zondag werkt – zal nog drie à vier jaren duren.) 1  In het V.K. zouden de daaraan verbonden ontwikkelingskosten overigens een klein miljard hebben bedragen, wat ongetwijfeld werd doorberekend aan de klant die geen keuze heeft.

Inmiddels hebben we in ons land Bunq, een betaalapp met een heuse bankvergunning, waarmee men wèl modern kan betalen. Die hebben heel slim Ideal in hun systeem ingepast. Maar Bunq is genereus: betalen met het ouderwetse IBAN, waar de ECB zo trots op is, mag ook.

Nicolette Geveke.

) 1 https://community.ing.nl/t5/Blog/4-vragen-over-geld-overmaken-met-de-snelheid-van-WhatsApp/ba-p/33541

toegevoegd: https://community.ing.nl/t5/Blog/Waarom-duurt-geld-overmaken-soms-zo-lang/ba-p/85?bid=100002741-000-l1-1&offerType=NBA&oti=j1pwdibzhda.2cbd.1dc&propCd=100002741-000

Bovenstaand artikel staat met wat andere woorden ook op de site van  http://verenoflood.nu/  12.01.2017

Advertisements
This entry was posted in EU and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s