ER IS AL EEN OEKRAÏENSE EURO-PARLEMENTARIËR: ANDREA BOCSKOR

ER IS AL EEN OEKRAÏENSE EURO-PARLEMENTARIËR: ANDREA BOCSKOR

europe-23503_960_720[1] Andrea Bocskor is een 37 jarige Oekraïense. In 2014 werd ze gekozen in het Europees parlement voor de Hongaarse Fideszpartij die net als ons CDA in het Europees parlement behoort tot de grootste groepering: de Europese Volkspartij.

Ze heeft nooit in de EU gewoond en is toch lid van het Europees Parlement. ) 4. Ze is geboren en woont in de Oekraïne niet ver van de Hongaarse grens in de culturele hoofdstad van die regio Berehove in de Rutheense Karpaten. Die regio behoorde voor de eerste Wereldoorlog tot Oostenrijk-Hongarije en na 1919 tot Tsjecho-Slowakije en in de tweede wereldoorlog weer tot Hongarije. Daarna werd het een deel van de Sovjet Unie tot 1991, toen de Republiek Oekraïne onafhankelijk werd. Sinds september 2012 is in die regio Hongaars weer een officiële taal.

Hongaren hebben heimwee naar de tijd dat ze een groot koninkrijk waren en dus krijgt iedere afstammeling van de mensen die ooit in dat rijk woonde, een Hongaars paspoort cadeau, en dus een entreebewijs voor de hele EU. Ook veel Roemenen zijn zo na de toetreding van Hongarije in 2004 in hun kielzog naar West-Europa gereisd. En later faciliteerden de Roemenen weer de Moldaviërs.)1.   De Polen op hun beurt zijn gul met allerlei verblijfsvergunningen voor de Oekraïners, met wie ze zich verwant voelen, en zo verdreven vorig jaar  400.000 Oekraïners  vooral in de grensregio Polen uit hun jobs, zodat die  op hun beurt als het ware gedwongen worden hun geluk in West-Europa te gaan zoeken en dus een bedreiging vormen voor onze werkwilligen.

Ten tijde van Bocskors verkiezing voor het E.P was het echter in de Oekraïne nog verboden om twee nationaliteiten te bezitten. Dat verbod werd opgeheven vanwege het naderende associatie verdrag en de daarmee gepaard gaande revenuen vanwege de toegezegde geldtransfers .

Mevrouw Bocskor houdt zich in het parlement bezig met grondrechten, en een aantal nep-parlementen zoals EU-Oekraïne associatie parlement, het EU-Rusland samenwerkingsparlement en het Euronest-parlement.

In het Euronest parlement zitten parlementariërs van de Eastern Partnership landen, De EU enerzijds en anderzijds de Oekraïne, Moldavië, Georgië, Armenië, Wit-Rusland en Azerbajan; laatstgenoemd land zit inmiddels op de wip en Wit-Rusland is geschorst.

In een recent document van 8 november 2015 staat in artikel 28 ) 2. :

Recommends the partner countries to strengthen their cooperation with the EU in the security and defence field and to seek common approaches with the EU on militarystrategies;

welcomes the participation of Georgia, Moldova and Ukraine in EU-led crisis management operations and emphasises that it enhances military interoperability between the EU and its partners in the long term;

suggests Georgia and Moldova to consider participating in the activity of the EU Battlegroups. “

Kortom weer wat verontrustends uit die regio. De EU gaat op militair avontuur en wil die straatarme landen daarin betrekken. Gaan we hun dure militaire spullen verkopen die ze niet kunnen betalen, of moeten wij hun militaire uitrusting financieren, of is het nog erger en moeten ze gaan betalen met ouderwets kanonnenvlees?.

In ieder geval blijkt ook hier dat die Associatieverdragen met de Oekraïne, Moldavië en Georgië om veel meer gaan dan handel. ) 3.

Nicolette Geveke.

) 1 . https://polderland.wordpress.com/2013/12/28/ook-vrij-entree-voor-4-miljoen-moldaviers-per-1-januar-2014/

) 2 . http://www.euronest.europarl.europa.eu/euronest/webdav/site/mySite/shared/general_documents/fifth_ordinary_session_2016/draft%20reports/pol_draft_report_2016_en.pdf

) 3 . http://wetten.overheid.nl/BWBV0006389/2014-06-27#Verdrag_Verdragtekst_1_TiteldeelII_Artikel10

) 4 Informatie over   Bocskors op internet is vooral in het Oekraïens en het Hongaars, maar dat kan 95 % van de inwoners van de EU niet lezen. Zelfs haar bijdrage begin maart in het EP in Straatsburg is 14 dagen later alleen nog in het Hongaars te raadplegen. Zodat wederom blijkt dat EU en democratie twee verschillende concepten zijn.

P.S. Die Fidesz partij heeft nòg een bijzondere parlementariër:

https://polderland.wordpress.com/2013/12/28/f/

Bovenstaand artikel staat met wat andere woorden ook op de site van  http://verenoflood.nu/  01.04.2016

This entry was posted in EU and tagged . Bookmark the permalink.