EU COMMISSARIS TIMMERMANS PROPAGEERT KLASSENMAATSCHAPPIJ

16 01 graanveld       EU COMMISSARIS TIMMERMANS PROPAGEERT KLASSENMAATSCHAPPIJ

De nieuwe associatieverdragen met de Oekraïne, Moldavië en Georgië impliceren dat 50 miljoen mensen binnenkort toegang kunnen krijgen tot ons land.

Geen wonder dat veel mensen vrezen voor hun baan. En als ze uitspreken dat ze vrezen voor een nieuwe golf van de spreekwoordelijke ‘Poolse loodgieters’, dan zegt PvdA’er Timmermans: “dat mag u zo niet zeggen, want de Polen hebben ons land mede bevrijd, daar moeten we dankbaar voor zijn.” En zo stuurt hij de discussie een andere kant op door rhetorisch gesjoemel, en het moreel diskwalificeren van Nederlandse mensen die het goede willen, nl zelf hun brood verdienen in Nederland om hun gezin te onderhouden.

Dus kennelijk heeft Timmermans inmiddels het uitgangspunt van zijn eigen sociaal-democratische partij nl. de klasseloze maatschappij verlaten en ingeruild voor een hiërarchie gebaseerd op voorvaderlijk gedrag in de tweede wereldoorlog, bijna driekwart eeuw geleden. Maar het is immoreel om kinderen (mede) verantwoordelijk te houden voor de gedragingen van hun (voor)ouders.

Uiteraard is het wel gepast om dankbaar te zijn voor de inzet van de geallieerden. Maar het is ongepast om daarom kleinkinderen van Polen van toen morele en economische privileges toe te delen boven andere mensen. En trouwens waarom zijn we dan niet tolerant voor dronken Britten die in het week-end de bloemetjes komen buitenzetten op de Amsterdamse wallen? Er stierven tenslotte tien keer meer Britten dan Polen bij de bevrijding van ons land.

En als Timmermans zo graag de oorlog erbij haalt, waarom  zegt hij dan niets over misdragingen van Oekraïners tijdens WO II, toen een compagnie Oekraïners vrijwillig diende in het SS-Wachbataillon ‘Nordwest’ in Nederland en de kampen Vught,  Haaren,  Amersfoort  en Sint-Michielsgestel bewaakte.  In dat kamp waren veel van onze prominente academici, politici van diverse gezindte en industriëlen geïnterneerd zoals Geijl, De Quay, Lieftinck, Banning, Schermerhorn en Philips.)1.

Kortom Timmermans is het sociaal-democratische gelijkheid spoor bijster.

Vermoedelijk is hij in de war geraakt omdat hij diep in zijn hart weet dat er eigenlijk geen enkele morele rechtvaardiging is om van ons Nederlanders belastinggeld af te troggelen ten behoeve van gewone normale mensen in de Oekraïne, Moldavië, en Georgië, landen met vruchtbare bodem, grondstoffen en stoere mensen die heel goed in staat zijn voor zichzelf te zorgen.

Nicolette Geveke.

) 1 http://www.waffen-ss.nl/wachbat.php

The men of the Wachbataillon committed every single crime that is known in common criminal law: crimes like theft, looting, fraud, blackmail, illegal house search, etc.”

Anderzijds vochten krijgsgevangen Georgiërs tot 20 mei 1945 dus twaalf dagen na VE-day tegen de Nazi’s op ons eigen Texel. http://www.derussenoorlog.nl/  En als we logisch door redeneren dan zouden we volgens Timmermans  nu zeventig jaar na dato de achterkleinkinderen van de NSB’ers van toen alsnog in een achterstandspositie moeten plaatsen?

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in EU en getagged met . Maak dit favoriet permalink.