EU ‘ANNEXEERT’ STIEKEM DE KRIM

15 12 foto 20 E         EU  ‘ANNEXEERT’ STIEKEM DE KRIM

Op het nieuwe 20 euro biljet heeft de EU de oostgrens 500 km verplaatst, zodat  niet alleen de Russische Krim, maar ook Moskou en Moermansk zijn ingelijfd. Ook Wit-Rusland is de klos.

Hoe zouden wij in Nederland reageren als onze oosterburen landkaarten zouden maken waarop hun westgrens over Utrecht loopt?

Opvallend is evenwel dat volgens dat kaartje slechts twee van de nieuwe associatielanden nl de Oekraïne en Moldavië ook werden ‘geannexeerd’, maar dat Georgië kennelijk niet meer mee mag doen.

Nicolette Geveke.

Naschrift :

De gouverneur van de Belgische Nationale Bank, Jan Smets, reageerde 04.12.2015 desgevraagd nogal laconiek : niet op de hoogte te zijn van de ‘annexatie’-landkaart , en dat zo’n tekening slechts een onbelangrijke schets is. (N.G. :Laten we maar hopen dat Rusland die mening deelt).

Verder zei heer Smets dat het principe van de landencode (b.v. Nederland P, Griekenland Y) op de biljetten niet is afgeschaft, doch kennelijk vervangen door twee letters. (de landencode kan van belang zijn als een land wegens faillissement de Euro-zone dreigt te verlaten.)

Bovenstaand artikel staat met wat andere woorden ook op de site van  http://verenoflood.nu/  18.07.2017
 

 

This entry was posted in EU and tagged , . Bookmark the permalink.