CITY TRIP BRUSSELS 2012

   CITY TRIP BRUSSELS 2012

De internationalisering en multiculturalisering van Brussel krijgen steeds meer facetten.   Het straatbeeld wordt vaak bepaald door voortkuierende monoculturele sexe-gesegregeerde groepjes. Dat is een groot verschil met Amsterdam waar veel meer etnisch gemengde koppels lopen. De hinderlijke achtergrondmuziek in winkels en de luide muziek uit openstaande vensters en autoraampjes is steeds meer Arabisch.

En zoals de IKEA bij Delft de Europese testwinkel is voor de moderne West-Europese consument, zo is een Brusselse H&M de testwinkel voor: Noord-Afrika.

De plaatselijke krant La Capitale wordt al jaren (prima) bestierd door een Marokkaanse hoofdredacteur.

Daarbij komt nog de islamisering.

Steeds meer étalagepoppen, meisjes en vrouwen dragen wenkbrauwen en kin bedekkende hoofddoeken, en de mannen worden steeds baardiger. Kapper lijkt een uitstervend beroep.

Moslims hebben een groot deel van de taxisector (Incl. maffia gedrag) in handen en dus rijden er gedurende de ramadan rond etenstijd tussen 21.00 en 22.00 bijna geen taxi’s.

In restaurants staat bijna nooit meer varkensvlees op de menukaart, omdat eigenaar, personeel of klanten moslim zijn. Het woord ‘carbonade’ is voor ons misleidend: dat is hachee van rund- of paardenvlees in biersaus. En saucijzenbroodjes zijn alleen nog maar gevuld met kikavlees.

Ook onze kinderliedjes, zoals ‘vader Jacob’, zijn door de moslims geusurpeerd en fungeren als drager van een gezongen mini-islam-’catechismus’.

Met Kerstmis hebben winkels geen echte kerstversiering meer, alleen wat lampjes, want het personeel is niet geïnteresseerd in christelijke cultuur. 

Met de toename van de geïmmigreerde bevolking is in 10 jaar  de clientèle van het o.v. verdubbeld. Buiten de kantoorspits is het overvol met vooral immigranten met kinderwagens. En dat is slecht voor de belastingbetaler want kinderen, uitkeringstrekkers, asielzoekers en bejaarden reizen gratis. De Europeanen vermijden de noord-zuid metro en gaan liever lopen, terwijl zij eigenlijk de enigen zijn die normaal betalen. 

De winkeltijden zijn ongeveer zoals 30 jaar geleden bij ons, met als uitzondering de meer dan 100 24-uur shops, uitgebaat door mensen uit het voormalige Brits-Indië.

Dat zijn bepaald geen lachebekjes, maar wellicht hebben ze het erg moeilijk wegens heimwee of maffia afpersing. Opvallend is dat al die zg eenmanszaken dezelfde prijzen hebben. ‘ s Avonds hebben ze best veel klandizie van mensen die voor 1 E een blikje bier kopen. Goed oplettend zag ik dat ze niet-blanken vaak een lagere prijs afrekenen, maar het is me niet duidelijk of dat ‘kennissen’ of ‘moderne’ (omgekeerde) discriminatie betrof.

Dat gebeurt inmiddels wel bij flat- en kamer verhuur. De woningmarkt is vrij en steeds meer buitenlanders investeren in een pand en prefereren huurders met een kleurtje i.p.v. blanken. Omgekeerd voegen veel Belgen die hun pand jaren her hadden opgedeeld in lucratieve mini-flats die weer samen, zodat de huursom hoger is en ongewenste buitenlanders het dus niet kunnen betalen.

Veel moslims noemen als favoriete bank voor een (hypotheek)lening de: Triodosbank. 

In de stad lopen, kruipen en zitten honderden bedelaars.

Een deel zijn de enigszins psychiatrische en alcoholische Belgische zielepieten, die vaak dakloos zijn en overal in de binnenstad op straat slapen. Ze krijgen vooral palliatieve zorg, zodat de ellende blijft bestaan en mitsdien de werkgelegenheid van de hulpverleningsinstanties wordt gecontinueerd.

Een geluk bij een ongeluk is dat de Belg veel eten weggooit. En als ze bv in de frietkot een mitraillette bestellen, dat is een stoer stuk opengevouwen stokbrood belegd met patat en daarbovenop nog 2 hamburgerschijven, groente en saus, dan laten ze vaak de helft staan.

De supermarkten doen de (diepvries)producten die over de datum zijn in een vuilniszak, zodat iedereen die wil gratis te eten heeft.

Als Nederlander kun je er niet aan beginnen geld te geven aan bedelaars want dan is het vakantiegeld na een paar uur al op. Maar de Belgen kunnen dat wel, want die vinden het normaal om 1 of 2 koperen centen te geven (dat hebben ze daar nog).

Verder zijn er allerlei zielepieten uit de rest van de wereld die hun verminkingen exploiteren, er is er zelfs een die als een hond op handen en voeten en met blote benen door de winkelstraat loopt te showen dat zijn kniegewrichten achterstevoren zitten. Zijn bedelarij heeft naar het mij voorkomt weinig succes, want in onze westerse maatschappij hebben we stilzwijgend afgesproken dat je in het openbaar zo min mogelijk laat blijken van onplezierige ziektes en handicaps noch van politieke en religieuze voorkeur.

En dan is er een groeiende brigade van bedelende goed in de kleren zittende zwangere zigeunervrouwen met gouden tanden en veel kinderen. Een full time bedelend kind van 8 jr zou meer dan 100.000 Euri per jaar opbrengen. Die schaamteloze kinderexploitatie is, in tegenstelling tot moslims en katholieken, voor mensen uit protestantse landen een reden om juist geen geld te geven. 

En net zo als in ons land heeft de gewone arme nette bejaarde Belg het erg moeilijk, bovendien mogen ze soms maar beperkt bijverdienen anders raken 65+’ers hun pensioen kwijt. 

De hotels worden door de week gevuld met allerlei vergaderaars voor de EU en de paar duizend lobbyorganisaties.

In het werkschema van de EU-parlementariërs zijn weken ingepland voor contact met de kiezers in het thuisland, maar niettemin kan iedere EU-parlementariër per jaar 100 mensen uitnodigen. Wij Nederlanders moeten zo’n snoepreisje grotendeels zelf betalen, maar mensen die verder weg wonen vliegen, slapen, eten en drinken op kosten van de EU, dus de belastingbetalers van zeg maar de Neuro-zone. Dat zijn dus 70.000 profiteurs per jaar.

Maar er zijn nog meer gratis hotelklanten: Momenteel zijn er nog tientallen, maar vorig jaar waren er honderden zg asielzoekers uit bv Roemenië, Joegoslavië en Albanië in hotels op kosten van de Belgische belastingbetaler. De sociale dienst, de GGD, het consultatiebureau en natuurlijk de immigratiedienst hielden spreekuur in de hotels.

Dus de toerist die zelf zijn hotel betaalt, is eigenlijk een uitzondering. 

In de toekomst kijkend zien sommige sociologen de snel groeiende illegale immigratie van ongeschoolde negers uit Afrika en Zuid-Amerika als de grootste bedreiging van de westerse beschaving. 

Een speciale groep immigranten zijn de Congolezen, waarvan de pioniers als student al voor de onafhankelijkheidsellende in Brussel woonden. Zodat toen de grote massa kwam er al een intellectuele infrastructuur was van artsen, priesters, advocaten e.d. zodat dat geen probleem groep is, of beter was. Want na de recente dagenlange straatgevechten en vernielingen nota bene in het wijkje Matonge, waar veel Congolese zaken zijn, vanwege beweerdelijke verkiezingsfraude 6000 km verderop, hebben ze voorlopig even een deel van hun goodwill verspeeld. Anderzijds krijgen gevechten van Congolese jongeren tegen Marokkaanse bendes weinig negatieve reacties. De Congolees is in het algemeen bijzonder smaakvol gekleed hetzij westers hetzij in gemoderniseerde traditionele kleding in z.g. wax-katoentjes (batik dus) die niet uit Afrika komen maar gewoon van onze Vlisco uit Helmond (zie Wikipedia !). Vooral op zondag voor de kerkdienst is het een ‘modeshow’. 

Dat is een groot verschil met de blanke Brusselaar die zo te zien niet veel om kleding geeft. En alles onder het motto: geen kapsones, doe maar gewoon. Zoals bij ons in de vijftiger jaren. En wat een beschaving: keurig in de rij staan (in de supermarkt is een rij van 20 mensen normaal), met de auto bij de zebra direct stoppen als er een voetganger nadert. Mensen zijn zeer voorkomend, wellicht ook uit eigenbelang, want in een klein land is de mede-Belg nooit meer dan 3 handshakes away. En gewoon doorgaan met studeren, werken en belasting betalen als er een jaar geen centrale regering is. Daar kan meer dan 80% van de landen in de wereld een voorbeeld aan nemen! 

De toenemende immigratie is op micro niveau een multicultureel drama. In een winkel raakte ik in gesprek met een Egyptische vrouw en vroeg haar waarom haar zoontje daar rondhing en niet op school was. Ze vertelde dat jl september de helft van de normale immigranten populatie uit de klas, dus noord- en zwart Afrika, was vervangen door 2 nieuwe groepjes, nl enerzijds kinderen van prostituees uit de Caribean, waarvan de vaders, indien aanwezig, zich bezig houden met drugs, en anderzijds zigeunerkinderen wier moeder bedelt en of steelt. Daar wenst ze haar kind niet aan blootstellen, en dus gaat het niet naar school en leert niks, hoewel die moeder de indruk wekt een model staatsburger te zijn, geheel op de hoogte van de binnenlandse en buitenlandse politiek en met een westers uiterlijk. 

Een andere zorgelijke ontwikkeling lijkt me de toename van de visueel onopvallende Chinezen. (Maar misschien ben ik te veel beïnvloed door de verhalen over Japanse kolonels die in de 30′er jaren vermomd als kapper of fotograaf in Indië spioneerden en kwartier maakten, en door de huidige Chinese expansie in de derde wereld).

Als je erop let, valt op hoeveel winkels, zoals McDonald’s inmiddels chinees personeel hebben. In de toeristenwinkels wordt bijna iedere vertrekkende winkelbediende vervangen door een chinees, omdat de lucratieve Chinese toeristen dan meer zouden kopen.

Ze werken hard want vanwege de 1 kind politiek moeten ze behalve hun eigen gezin ook nog 4 bejaarde ouders en zelfs grootouders van geld voorzien en verdringen zo de Marokkanen uit de jobs. Ik kan best begrijpen dat die jongeren het nut van school niet meer inzien. Want inmiddels bedraagt de Brusselse werkloosheid 20% en voor jongeren 40%. Terwijl iedere dag een paar honderd duizend Vlamingen (waarvan een deel de witte vlucht) de stad in forenzen om de beter betaalde banen te vervullen. En daarbij hebben ze een voorsprong op de Franstaligen die in het algemeen slecht Engels spreken, o.m. omdat de Waalse tv wordt nagesynchroniseerd . Veel Franstaligen hebben nog nooit de stem van Merkel of Obama gehoord. 

Door de fragmentering van de stad, waar de Belgen zelf een minderheid zijn, voelt het stadsbestuur zich genoodzaakt de teloorgegane territoriale sociale cohesie te vervangen door functionele, middels het dagelijks organiseren van alleraard culturele activiteiten en festivals. Er is zelfs een website ‘gratis in Brussel’.

U zult niet verbaasd zijn dat de Belgen officieel de hoogste loonbelastingtarieven hebben van Europa. 

Het aantal immigrantengeboortes blijft onverminderd hoog, maar ook de Belgen liggen niet stil. Er is een theorie dat hoge geboortecijfers niet alleen te maken hebben met primitiviteit, maar ook met etnische en sociale concurrentie, zoals bij ons de katholieke emancipatie en daar de Vlaamse emancipatie gepaard gingen met grote gezinnen. De komende jaren moeten in Brussel maar liefst 69 scholen worden bijgebouwd. 

Ik heb geen enkele rollator gezien en ook geen 30-km autootjes, en maar 1 scootmobiel. Wellicht hebben ze minder versleten knieën want in het land van Eddy Merckx is fietsen niet erg populair, wat wellicht ook te maken heeft met het vaak gratis o.v. Er zijn wel heel goedkoop gele-fietsen te huur. Provo-kabouter Schimmelpennink was zijn tijd ver vooruit, want dankzij de moderne tijd met creditkaart, tientallen bewakingscamera’s en subsidies is het 40 jaar later best een succes. 

De stad investeert veel geld om de schijn van de oude glorie te bewaren door een scala aan subsidies: gevelrestauratie, gesubsidieerde klimop in tegeltuintjes en allerlei wijkgerichte aanpak bv in de St. Jacobs wijk om het reeds zeer lucratieve homo toerisme verder te bevorderen. Ik krijg de indruk dat momenteel vooral extra lesbo’s worden gelokt, en dat is pech voor de stad, want vrouwen spenderen toch meestal minder in het uitgaansleven dan mannen. 

De uitdijende Brusselse ‘banlieus’ liggen zoals in Rotterdam nagenoeg in het centrum van de stad. Door de bevolkingsopbouw is iedere 3 maand zichtbaar dat er weer kinderen zijn veranderd in pubers. Dat is ook de politie niet ontgaan. Sinds kort wordt er daarom ook permanent te paard gesurveilleerd. ) 1

Die agenten komen meest uit de provincie en rijden met de stadsplattegrond in de hand, ook om de boel te verkennen, zodat ze t.z.t. niet zullen verdwalen als ME’er bij rellen. 

Aan de centrumboulevard ligt het prachtige 19e eeuwse Metropole Hotel, ooit met de nabije herenhuizen en de Beurs een symbool van de Belgische welvaart toen België na de VS en Engeland het derde industrieland ter wereld was, maar thans zijn ze omgeven door halal kebab’s, Chinese casino’s en nog steeds een echte Belgische wapenwinkel. 

Kortom: de Belgen zijn zichzelf gebleven en Brussel is ons venster op de toekomst.

Nicolette Geveke

) 1 Toegevoegd 2017: inmiddels zijn de paarden vervangen door Segways.

Brussel zou inmiddels de ‘jongste’ stad van Europa zijn. Het is Belgiës grootste universiteitsstad. Tweederde van de Brusselse bevolking is immigrant, waarvan de helft uit Europa. Minder dan 40% van de Brusselaars spreekt acceptabel Frans of Nederlands. In het Brusselse Gewest (dus de 19 gemeentes) wonen momenteel 1,2 miljoen mensen, waarvan 100.000 min of meer illegaal.

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in SOCIALE COHESIE en getagged met . Maak dit favoriet permalink.